Inflyttning

Information för dig som är ny medlem 

Vi är glada att få hälsa dig välkommen som medlem i föreningen.

I samband med flytten har du säkert mängder av funderingar, frågor och praktiska saker att ordna. Den här lilla checklistan har som syfte att göra processen en smula lättare för dig! 

Varmt välkommen till oss! Vi hoppas du kommer trivas minst lika bra som vi gör!

Allmänt om föreningen
Bageriet 2 har genom fusion i mars 2023 uppgått i Brf Bageriet 1. Föreningen har 4 hus – de båda husen närmast Folkets Park (hus A och B) har hört till Brf Bageriet 1 sedan den föreningen bildades 2012.  Den numera upplösta föreningen Brf Bageriet 2 omfattade de två husen som har adress:

  • Helsingborgsgatan 14/Monbijougatan 20 (hus C)
  • Helsingborgsgatan 12/Monbijougatan 18 (hus D)

Ditt lägenhetsnummer avslöjar vilket hus du bor i.

Adressändra
Kom ihåg att adressändra i god tid så tidningar, brev och annan post hittar hem till dig på din nya adress. 

Avgift
Din faktura på månadsavgiften kommer från vår ekonomiska förvaltare Nabo och omfattar även avgift för el, Telia Triple Play (bredband, TV, telefoni) och eventuell garage- eller parkeringsplats.

Du kan välja att få din avi skickad till dig per e-post, som e-faktura till din internetbank eller till din brevlåda. Du kan också välja till om avin ska dras via autogiro. Väljer du att få avin i pappersformat utgår en aviseringsavgift. Gå till Nabos aviseringssida för att få mer information om hur du gör ditt val. Här loggar du in med avinummer och internetkod som du ser på din avgiftsavi.

Bopärm
Det ska finnas en bopärm från Peab i din lägenhet. Där kan du hitta beskrivningar av utrustning, manualer, skötselråd mm.
Aktuell information från styrelsen, stadgar, årsredovisningar mm hittar du enklast och bäst uppdaterat här på vår gemensamma hemsida.

Brandvarnare
Kontrollera att det finns brandvarnare i din nya bostad och att de fungerar. 

Bredband, TV och telefon
Kontakta Telia för att få ett konto. Säg till att du ska vara med på föreningens gemensamma triple play-avtal.
Vårt organisationsnummer är 769618-4477.

Vårt grundavtal inkluderar för närvarande 16 TV-kanaler och hastighet 100/10 Mbit/s. Du kan välja ytterligare tillval via Telia om du önskar något mer än det som ingår i föreningens avtal. Du får då dina tillval på en separat faktura medan baskostnaden för Triple play kommer på ordinarie avgiftsfaktura. 

Dubbelkolla gärna med säljaren så att boxar finns kvar i lägenheten – annars måste du beställa nya från Telia. 

Cykel- och barnvagnsförvaring
Låsta cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Cykelställ finns även ute på gården, mot husen och bakom miljöhuset.

Elavtal
Föreningen har ett gemensamt elavtal via Eon. Den fasta kostnaden ingår i din månadsavgift. Kostnaden för din förbrukning kommer i efterskott och redovisas separat på din avgiftsfaktura. För tillfället debiteras elförbrukningen enligt schablon efter andelstal (lägenhetens boyta) och inte efter den faktiska förbrukningen. 

Pris för bostadselen är för närvarande 1,33 kr/kWh 

Tänk på att du och säljaren ska göra en avräkning på den el som säljaren förbrukat fram till överlåtelsen (både lägenhetsel och el för eventuell laddplats). Mäklaren brukar hjälpa till med det. 

Facebook
Föreningen har en egen Facebook sida som du kan få tillträde till när du blir medlem i föreningen. Här kommer du snabbt i kontakt med dina nya grannar för utbyte av tips och råd. Sök på Bageriet 2 och be om insläpp! 

Felanmälan
I entrén och på hemsidan hittar du aktuella kontaktuppgifter till fastighetsskötare via Öresunds Fastighetsservice. Du felanmäler endast sådant som du själv inte ansvarar för – dvs det kan vara strömavbrott, fel på portkoder, grindar, ventilation, vatten eller liknande. Håll även koll i Facebook-gruppen – ibland har någon hunnit före och meddelar åtgärd där. Felanmälan, se Kontakt.

Förråd
I källaren har du ett förråd. Säljaren ska så klart ha tömt det i samband med flytt. Be säljaren eller mäklaren att visa vilket förråd som är ditt – det har samma nummer som din lägenhet (t ex C48). Skaffa och sätt på ett hänglås på tillträdesdagen så att ingen annan brer ut sig under tiden som du flyttar in. Inte för att vi är såna – men man vet ju aldrig…

Försäkring
Vi har gemensamt bostadsrättstillägg via Länsförsäkringar, det ingår i din hyra – upplys ditt eget försäkringsbolag om detta när du ser över din nya hemförsäkring. 

Hemsida
Här på hemsidan hittar du kontaktuppgifter, stadgar, trivselregler och annat som kan vara bra att veta!

Information – bobrev
Styrelsen informerar löpande via bobrev som skickas ut via mejl. Gamla bobrev hittar du på hemsidan.

Meddela oss om du ändrar din mejladress eller vill lägga till din partners om vi inte fått den, så håller vi dig/er informerade om senaste nytt!

Vi informerar också via vår Facebook-grupp, så missa inte att gå med där (se ovan).

Miljöhus
Miljöhuset finns ute på den asfalterade gården märkt med Bageriet 2. Du använder din port-/lägenhetsnyckel för att komma in. Här finns de bruna matavfalls-kassarna när du behöver fler. Det finns kärl för papp, plast, tidningar, restavfall, matavfall, glas och metall. Det som enkelt går ner i kärlen får slängas på respektive plats. Allt annat som miljöfarligt avfall och större möbelkartonger måste man själv låta frakta bort (eller lämna till miljöbilarna som kommer till Möllevångstorget vid specifika tider).

Det finns också en miljöstation utanför Coop och en vid Folkets Park, där du kan lämna papp, glas, metall, plast mm.

En liten detalj men viktig för renhållningen är att knyta till ordentligt om soppåsen och alltid stänga locken till kärlen. Det minskar risken för skadedjur, dålig lukt och kringflygande skräp. Det fungerar i regel riktigt bra hos oss!

Namnskyltar
Vi har meddelat vår vaktmästare/fastighetsservice som ser till att det kommer upp nya namnskyltar till port, brevlåda och lägenhetsdörr när du flyttar in. Det kan ta någon vecka innan allt är i ordning. Tycker du att det tagit lång tid?
Hör av dig till oss i styrelsen, se Kontakt.

Nabo-portalen
Vår ekonomiska förvaltare Nabo har en portal där du som medlem kan logga in och se dina månadsavier och uppgifter om din lägenhet. Du loggar in på portalen med bank-id, se Kontakt.

Nycklar
Normalt finns det tre nycklar till varje lägenhet. Behöver du en extra nyckel måste denna av säkerhetsskäl beställas via styrelsen – men du hämtar sedan själv ut den hos låssmeden och betalar där (i nuläget ligger priset på ca 400 kr).

Utöver lägenhetsnyckeln ska du också ha en fjärrkodsöppnare till bilgrinden på Helsingborgsgatan samt nycklar till postfacket (fler nycklar till postfacket kan du beställa själv hos valfri låssmed). 

Om du hyr garageplats får du också en “blipp” till nedfarten för att garageporten ska öppnas. Blippen kvitterar du ut av föreningen när du tillträder din garageplats, allt annat ska du få av säljaren på tillträdesdagen.

Parkering för bil, MC och lådcyklar
I föreningen finns det platser att hyra i garaget under husen eller på den inhägnade gården. I garage kostar det 1000:-/månad och på gården kostar det 700:-/månad.

Vi har även laddplatser för elbilar i garaget. För en laddplats så tillkommer ytterligare 300 kr (dvs totalt 1300 kr/månad) samt kostnaden för förbrukad el, för närvarande 1,63 kr/kWh.

I garaget finns även platser för MC, lådcyklar/cykelkärror till en månadskostnad av 250 kr.

På gården har vi en P-plats som hyrs ut veckovis (måndag-måndag) och som kostar 300 kr/vecka – bra att veta om du får gäster. När vi har lediga platser i garaget finns även möjlighet att korttidshyra där en månad i taget, för 1500 kr/månad.

Kontakta styrelsen om du vill ha en plats så ger vi dig mer info om aktuell kösituation. 

På gatorna runt omkring är det parkeringsavgift dygnet runt och även på helger. Tänk på att kolla på skyltarna vilket datum i månaden som det är städdag. Det blir onödigt dyrt och ostädat om man missar! 

Port- och grindkod
Fråga säljaren vilken portkod resp grindkod som gäller (det är två olika).

Grindar har vi från Helsingborgsgatan och från Folkets Park / Coop-hållet. Vid de svarta gallergrindarna ska du slå C före och OK efter koden.

Grinden från Helsingborgsgatan kan du låsa upp med din nyckel om du inte vill använda koden för att låsa upp. Vid grinden mot Folkets Park/Coop låser du upp i den lilla låsboxen till vänster om grinden.

En fjärröppnare till bilgrinden in från Helsingborgsgatan hör till varje lägenhet. Se till att du får den av säljaren. Fjärröppnaren öppnar hela grinden så du kan köra in med bil när grinden är stängd (vardagar efter 18:00 samt lördagar efter 13:00 och hela söndag). Gående kommer ut genom att trycka på knappen till vänster om grinden. Med bil kommer du ut genom att använda fjärröppnaren eller genom att sakta köra fram mot grinden så öppnas den via sensorer i marken.  

Postfack
Postfacket finns i varje trappuppgång mot gården. Kom ihåg att du ska ha speciella nycklar till ditt postfack. Morgontidningen kommer direkt utanför din dörr om du prenumererar. 

Stadgar, styrelse och stämmor
Som medlem i bostadsrättsföreningen Bageriet 2 har du godkänt våra stadgar. Tillsammans med föreningens trivselregler som finns på vår hemsida skapar de ramverket för boendet i vår förening. Vi uppskattar om du använder din röst och kommer på vår årsstämma som brukar vara i maj/juni! Om inte annat för att allt blir trevligare när vi känner igen varandra! Tveka inte att kontakta oss eller någon av dina nya grannar när du undrar över något! 

Styrelsen